ЕДНОДНЕВНО КАТЕРЕНЕ НА СКАЛИ ЗА НАЧИНАЕЩИ

11 ДЕКЕМВРИ

Някога искало ли ти се е да пребориш гравитацията? Да се чувстваш абсолютно свободен и да се движиш лек и необременен от законите на земното притегляне?

За нас, катеренето е именно това. Свободата да преодоляваш не само предизвикателствата на скалата, но и тези вътре в себе си!

Ако и ти си търсач на силни усещания и големи предизвикателства – но не знаеш откъде да започнеш – ние ще ти покажем как!

Не е нужно да имаш, какъвто и да било опит. Трябват ти само хъс и голямо желание за предизвикателства!

По време на тази програма ще придобиеш основни умения и знания за принципите на катеренето, методите за осигуряване и основните катерачни техники. Ще се запознаеш с възлите, използвани в спортното катерене, както и са необходимата екипировка.

Програмата ще се проведе на скален обект в близост до София. Мястото ще бъде избрано няколко дни преди обявените дати, според метеорологичните условия.

Дати на провеждане: 27 ноември 2021

ПРОГРАМА

Събота, 09:00 – среща на групата в близост до съответния скален обект. Можем да помогнем при организирането на споделено пътуване между участниците.

9:30 – 13:00 – Запознаване с екипировката, основни възли и базовите принципи в катеренето; Катерене на разннообразни скални маршрути

13:00 – 13:30 – обедна почивка

13:30 – 18:00 – катерене на разнообразни скални маршрути според уменията и желанието на участниците

18:30 – отпътуване за София. При желание, по пътя можем да спрем за хапване в местно заведение.

Изисквания за участие: 

– Лична екипировка- удобни спортни дрехи, маратонки.
– навършени 18 години

Максимален брой участници: 8 души

ЦЕНА

 • В група от четирима: 237лв / участник

 • В група от шестима: 157лв / участник

 • В група от осем души: 117лв/участник

 • Цената включва:

  • участие в програмата
  • лицензиран алпийски водач
  • планинска застраховка за периода на програмата
  • общ и личен катерачен инвентар под наем (каска и седалка, въжета, осигурителни средства, протриващи съоръжения)
 • Цената НЕ включва: транспорт, храна и напитки, разходи от личен характер, всичко неизброено като включено

 • ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: +359887990753

ЗАПИШИ СЕ

ВАШИЯТ ВОДАЧ И ИНСТРУКТОР

ДИМИТЪР НАНЧЕВ

Алпийски водач

Лицензиран планински и алпийски водач, член на UIMLA (Международен съюз на организациите на планинските водачи) с богат опит в родните планини и по върховете на Алпите. Водил е групи по българските планини, френските и австрийските Алпи, с туристи от България, Франция, Швейцария, Италия, Гърция, Англия, Япония, Хонконг, Белгия и САЩ. Също така има опит от изкачвания в Румъния, Македония, Турция, Франция, Австрия и Италия, планинско колоездене в Сърбия, спортно и алпийско катерене във Франция, както и европейско вело-пътешествие Дания – България.

Митко има много благ и търпелив характер. Умее да предразполага и да извади от теб най-доброто, на което си способен, дори в най-напрегнатите ситуации.
Той е инструктор по катерене на стената СТИСКА ЛИ ТИ! в София и периодично организира курсове по катерене, както и катерачни мероприятия за деца в неравностойно положение.