ЗИМНИ АЛПИЙСКИ ИЗКАЧВАНИЯ

На тази страница можеш да избереш за себе си някое от класическите алпийски изкачвания в България, или пък курс, на който да научиш полезни за теб умения, според нивото ти.

Всички програми са разпределени в три категории:

  • за начинаещи – това са програми, които изискват единствено да имаш поне средна физическа култура, желание да се предизвикаш и да умееш да контролираш страха си от височини. Те са предназначени за въведение в света на зимния алпинизъм и не изискват предишен опит. Все пак, би било по-лесно и по-приятно за теб, ако вече имаш малко опит в ходенето с котки и пикел. Но и да нямаш, нашите водачи ще те научат!
  • за напреднали – тези програми ще те предизвикат още по-сериозно и ще изискват от теб да си преминал най-малкото през курс по Зимно планинарство като ТОЗИ или ТОЗИ. Маршрутите тук вече са значително технични и изискват изцяло да се овладееш, докато преодоляваш трудностите по снежно-скалните ръбове. Преди да опиташ силите си на някое от тези изкачвания, е редно да натрупаш опит по време на някоя от програмите за начинаещи.
  • за корави алпинисти и стари кучета – Изкачвания по най-трудните стени и траверси на най-техничните зимни ръбове в България! Ако вече катериш самостоятелно по класическите зимни траверси и се чувстваш комфортно на по-техничните от тях, имаш в актива си изкачени спортни маршрути от категория около 5в+/5с, уверено боравиш с въжето и инвентара, и искаш да се потопиш още по-дълбоко в света на алпинизма, то тук си попаднал на правилното място! Ще те отведем на големи алпийски стени, от замръзналите бастиони на Мальовица и Езерния лед до свирепата Северна стена на Вихрен!

ЗА НАЧИНАЕЩИ