Календар Живи Планини 2022

МОЖЕТЕ ДА ПОРЪЧАТЕ АКТУАЛНОТО ИЗДАНИЕ НА КАЛЕНДАРА ТУК: 
https://calendar.mountain-talk.eu

В “Живи планини” няма да видите тучна планинска тревица, изпъстрена от ярки минзухари. Няма да видите и слънчеви снимки с ярко синьо небе. Класически баналният облик на планината “като от картичка” е твърде плосък за мен и няма място тук.

Чрез този календар се опитвам да споделя с вас душата на планината, така както аз съм я видял и така, както тя ме е докоснала. Сложна, трудна, несигурна, студена, свирепа и излъчваща онази мощ, която кара Вселената непрестанно да се разширява. Една динамична палитра от условия и преживявания, която думите се провалят да обхванат и затова говорят запечатаните моменти.
Странно е, но дори в най-трудните и опасни моменти, когато се изискват абсолютни концентрация и отдаденост, една малка частица от душата ми блуждае и изгражда картините на бъдещите светове на нови далечни експедиции – моите мечти сред замръзналата пустош.

Искам чрез Живи планини да споделям много повече от красиви картинки. Искам да споделям с вас целите преживявания в планината, покрай тези кадри, но тънката лента под датите на досегашните издания, не стигаше, за да предам пълната палитра на емоциите, които изживяваме сред ледове и върхове.

Живи Планини е с по-различен формат – всеки отделен месечен лист има две страни. Лицевата страна, разбира се, помещава избрания за месеца кадър и датите. На гърба на всеки месец обаче, ще можете да намерите пълната история на кадрите, преразказана в текст и допълнителни снимки, които да ви потопят още по-дълбоко в преживяванията по дивите и предизвикателни планини на Южна Америка и Алпите.

Вече сте запознати и с моята привързаност към Пирин и, както очаквате, ще отдам заслуженото и на нашата най-свирепа зимна планина чрез разкази и снимки.

По този начин, Живи Планини ще се превърне в уникален по рода си календар. Наполовина мемоар и наполовина пътеводител през планините, които са ми въздействали най-силно.
***

По традиция, 40% (10лв) от цената на всеки календар ще бъдат дарени за благотворителна кауза!

Тази година, средствата ще бъдат предоставени за предстоящото подновяване на заслон Казана в Пирин (линк).

***

Авторски календар в размер 48х33см
12 страници, двустранен печат + твърда корица (двустранен печат) и подложка
12 впечатляващи кадъра за всеки един месец
12 завладяващи планински разказа, които ще те потопят в създаването и преживяването на всеки един кадър
Ограничен тираж

Поради ангажименти на автора в планината, доставките ще започнат отново на 10 януари 2022.
Доставката се поема от купувача и се осъществява с Еконт (с наложен платеж).
Поръчки, направени събота и неделя, се обработват на следващия работен ден.

Цена: 25лв


ФОРМА ЗА ПОРЪЧКА:

Моля, при попълването на вашите данни, се уверете, че телефонният номер, както и e-mail адресът ви са изписани правилно. В случай, че има грешка в някое от тези две полета, няма да има как да се свържем с вас при проблеми с доставката!