Календар Живи Планини 2021 – ИЗЧЕРПАН

Календарът е ИЗЧЕРПАН!
Очаквайте новото издание за 2022 през Откомври! 

 • Корицата на “Живи Планини”

 • месец Януари

 • месец Февруари

 • месец Март

 • месец Април

 • месец Май

 • месец Юни

 • месец Юли

 • месец Август

 • месец Септември

 • месец Октомври

 • месец Ноември

 • месец Декември

В “Живи планини” няма да видите тучна планинска тревица, изпъстрена от ярки минзухари. Няма да видите и слънчеви снимки с ярко синьо небе. Класически баналният облик на планината “като от картичка” е твърде плосък за мен и няма място тук.

Чрез този календар се опитвам да споделя с вас душата на планината, така както аз съм я видял и така, както тя ме е докоснала. Сложна, трудна, несигурна, студена, свирепа и излъчваща онази мощ, която кара Вселената непрестанно да се разширява. Една динамична палитра от условия и преживявания, която думите се провалят да обхванат и затова говорят запечатаните моменти.
Странно е, но дори в най-трудните и опасни моменти, когато се изискват абсолютни концентрация и отдаденост, една малка частица от душата ми блуждае и изгражда картините на бъдещите светове на нови далечни експедиции – моите мечти сред замръзналата пустош.

Taзи година, както и за много от вас, предполагам, не протече съвсем по план. Макар, че успяхме да сътворим достатъчно приключения в планината и въпреки намеренията ми, ежегодния пейзажен календар “Живи Планини 2021” все още не е готов, въпреки че всяка година, около края на октомври е дори излазъл от печат. Искаше ми се календарът да надгради върху предишните издания и да стане още по-добър, но ако трябва да съм съвсем откровен, липсваха ми кадри, а също така и досегашния формат започна да не ми харесва.
 
Искам чрез Живи планини да споделям много повече от красиви картинки. Искам да споделям с вас целите преживявания в планината, покрай тези кадри, но тънката лента под датите на досегашните издания, не стигаше, за да предам пълната палитра на емоциите, които изживяваме сред ледове и върхове.
Вече много хора продават пейзажни календари, които, на практика, с нищо не се отличават един от друг, освен автора и избраните кадри. Искам “Живи Планини” да се отличава от всичко това, независимо дали това е с цената на изтърван момент или “загубени” клиенти. За мен вие сте като приятели, с които споделяме планината заедно, макар и не наживо, а чрез формата на преразказ в текст и снимки. Затова, взех решение да забавя календара още повече и да изпусна вълната на продажбите, която колегите пейзажни фотографи вече са започнали много активно.
Тази година, Живи Планини ще има по-различен формат като единствено корицата ще остане, по същество, непроменена. Всеки отделен месечен лист вече ще има две страни. Лицевата страна ще продължи да помещава избрания за месеца кадър и датите. На гърба на всеки месец обаче, ще можете да намерите пълната история на кадрите, преразказана в текст и допълнителни снимки, които да ви потопят още по-дълбоко в преживяванията по дивите и предизвикателни планини на Южна Америка и Алпите.
Вече сте запознати и с моята привързаност към Пирин и, както очаквате, ще отдам заслуженото и на нашата най-свирепа зимна планина чрез разкази и снимки.
По този начин, Живи Планини ще се превърне в уникален по рода си календар. Наполовина мемоар и наполовина пътеводител през планините, които са ми въздействали най-силно.

По традиция, календарът отново има кауза в подкрепа на деца в нужда. 5лв от цената на всеки календар ще бъдат дарени за бъдещите проекти на #Chilipepperscause – една идея без бюджет и без комерсиален интерес, която твори добро, помагайки на деца в риск от отнемане от семейната им среда. Повече за Лютите чушки и още начини да подкрепите тази хубава кауза можете да откриете във фейсбук страницата на Chilipepperscause.

Авторски календар в размер 48х33см
12 страници, двустранен печат + твърда корица (двустранен печат) и подложка
12 впечатляващи кадъра за всеки един месец
12 завладяващи планински разказа, които ще те потопят в създаването и преживяването на всеки един кадър
Ограничен тираж

Наличен за поръчка!
Доставката се поема се от купувача и се осъществява с Еконт (с наложен платеж).
Поръчки, направени в работни дни преди 12:00 се обработват в рамките на същия ден. Поръчки направени след 12:00 в работен ден, или през събота и неделя, се обработват на следващия работен ден.
Цена: 25лв


ФОРМА ЗА ПОРЪЧКА:

Моля, при попълването на вашите данни, се уверете, че телефонният номер, както и e-mail адресът ви са изписани правилно. В случай, че има грешка в някое от тези две полета, няма да има как да се свържем с вас при проблеми с доставката!